To był niezwykle intensywny czas. Do Poznania przyjechało niemal 200 wystawców z różnych zakątków kraju. Goście mogli spróbować przeróżnych specjałów, zarówno tych klasycznych, jak i bardziej wyszukanych.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty dla dzieci „Piekarenka”, podczas których najmłodsi własnoręcznie przygotowywali do wypieku pyszne bułeczki. Na scenie Smaków Regionów wystąpiły gwiazdy sztuki kulinarnej – laureat MasterChefa – Laurentiu „Lorek” Zediu, autorka programów i książek kulinarnych – Katarzyna Bosacka., kucharz i smakosz Mikołaj Rey.
Drugi dzień był pełen nagród i wyróżnień. Odbyło się uroczyste rozdanie Złotych Medali Targów Smaki Regionów. To prestiżowe nagrody przyznawane za wyroby najwyższej jakości. Miał też miejsce finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, podczas którego wyróżniono najlepsze dania i produkty regionalne z całego kraju.
Targi Smaki Regionów to bez wątpienia niepowtarzalna okazja do poznania bogactwa polskiej kuchni tradycyjnej i uzupełnienia zapasów w spiżarni, ale nie tylko. To także czas ciekawych spotkań, wymiany doświadczeń i zdobycia wielu kulinarnych inspiracji.