StoryEditor

Tegoroczne Smaki Regionów za nami!

Tradycyjnie już, w ostatni weekend września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się targi Smaki Regionów. To wielkie święto najlepszej regionalnej kuchni i produktów lokalnych z całej Polski przyciągnęło, jak co roku, tłumy odwiedzających.

10.10.2024., 13:25h

To był niezwykle intensywny czas. Do Poznania przyjechało niemal 200 wystawców z różnych zakątków kraju. Goście mogli spróbować przeróżnych specjałów, zarówno tych klasycznych, jak i bardziej wyszukanych.

Dużym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty dla dzieci „Piekarenka”, podczas których najmłodsi własnoręcznie przygotowywali do wypieku pyszne bułeczki. Na scenie Smaków Regionów wystąpiły gwiazdy sztuki kulinarnej – laureat MasterChefa – Laurentiu „Lorek” Zediu, autorka programów i książek kulinarnych – Katarzyna Bosacka., kucharz i smakosz Mikołaj Rey.

Drugi dzień był pełen nagród i wyróżnień. Odbyło się uroczyste rozdanie Złotych Medali Targów Smaki Regionów. To prestiżowe nagrody przyznawane za wyroby najwyższej jakości. Miał też miejsce finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, podczas którego wyróżniono najlepsze dania i produkty regionalne z całego kraju.

Targi Smaki Regionów to bez wątpienia niepowtarzalna okazja do poznania bogactwa polskiej kuchni tradycyjnej i uzupełnienia zapasów w spiżarni, ale nie tylko. To także czas ciekawych spotkań, wymiany doświadczeń i zdobycia wielu kulinarnych inspiracji. 

image
Monika Lasoń z firmy Groser – Grodziskie sery kozie (woj. łódzkie).
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Warsztaty dla dzieci "Piekarenka".
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Czarny czosnek wytwarzany jest w sposób naturalny i ma niezwykłe właściwości prozdrowotne.
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Na scenie Smaków Regionów wystąpiła Katarzyna Bosacka – autorka programów i książek kulinatnych. Opowiadała o zdrowym żywieniu i świadomych zakupach.
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Manufaktura Różana - Jolanta i Aleksandra Mazurkiewicz (Końskowola).
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Targi Smaki Regionów 2024
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
image
Smakosz, kucharz, finalista programu MasterChef – Mikołaj Rey na scenie Smaków Regionów.
FOTO: Katarzyna Sierszeńska
Katarzyna Sierszeńska
Autor Artykułu:Katarzyna Sierszeńska
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
10. październik 2024 13:26