Zdrowa uprawa marchwi, czyli jak zmniejszyć ilość chemii
Podczas spotkania Paweł Gulczyński, wiceprezes Polfarm, opowie w jaki sposób Grupa Producentów Owoców i Warzyw ogranicza zabiegi chemiczne w uprawie marchwi. Będziemy mieli również okazję dowiedzieć się, czy można wyprodukować marchew bez chemicznych środków ochrony roślin. Ten temat rozwinie prof. Jolanta Kowalska z IOR-PIB w Poznaniu.
9:30 - Rejestracja uczestników, kawa na dobry początek
10:00 - Rozpoczęcie spotkania – Paweł Gulczyński – wiceprezes Zarządu Grupy Producentów Owoców i Warzyw Polfarm oraz Katarzyna Wójcik– redaktor naczelna WiOM
10.15 - Jak Polfarm ogranicza zabiegi chemiczne w uprawie marchwi?– Paweł Gulczyński
11.00 - Marchew bez pozostałości, czy uda się wyprodukować marchew bez chemicznych ś.o.r.? – prof. Jolanta Kowalska IOR–PIB Poznań
11.45 - Wystąpienia przedstawicieli firm partnerskich – zapoznanie z produktami firm
13.00 - Pokaz logistyki zbioru marchwi
14.30 - Obiad
15.00 - Wybór „Supermarchwiarza Roku 2021”, dyskusja
Zapraszamy serdecznie! Szczegółowe informacje i zapisy znajdziecie TUTAJ!