StoryEditor

Jak poprawić bezpieczeństwo żywnościowe? EFSCM ma odpowiedź

Czy nasze łańcuchy dostaw są gotowe na kryzysy? EFSCM wzywa do wzmocnienia współpracy i innowacji dla bezpieczeństwa żywności. Poznaj szczegóły!

10.08.2024., 12:00h
Z tego artykułu dowiesz się:
  • Raport EFSCM: Jak zapewnić dostępność żywności?
  • Współpraca między krajami i przemysłem jest kluczowa
  • Większa ostrożność
  • Sprawny rynek wewnętrzny UE
  • Jak zwiększyć odporność na cyberzagrożenia?

Raport EFSCM: Jak zapewnić dostępność żywności?

W kontekście bezpieczeństwa żywnościowego problemem może być nie tyle sama produkcja żywności, ile zapewnienie jej dostępności poprzez łańcuchy dostaw.

Takie wnioski płyną z raportu opublikowanego przez europejski mechanizm gotowości i reagowania na kryzysy związane z bezpieczeństwem żywnościowym (EFSCM). Raport stanowczo apeluje o "solidne plany zapobiegania kryzysom i plany awaryjne na wszystkich szczeblach".

Zobacz też: OECD i FAO: Dobrobyt napędza globalny popyt na żywność

Współpraca między krajami i przemysłem jest kluczowa

Pozostało 83% tekstu
Ten artykuł jest dostępny tylko dla Prenumeratorów
Zyskaj dostęp do wszystkich treści Premium i e-wydań z Prenumeratą Cyfrową lub Drukowaną. Wybierz pakiet dla siebie i korzystaj tak, jak lubisz.
Masz Prenumeratę top agrar Polska, ale nie wiesz, jak dodać numer klienta na portalu?Kliknij tu, przygotowaliśmy dla Ciebie instrukcję rejestracji.
Maria Khamiuk
Autor Artykułu:Maria Khamiukdziennikarz, współpracownik PWR Online
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. grudzień 2024 14:01