StoryEditor

Produkcja tuczników bez użycia antybiotyków. Jakim sposobem?

– Jesteśmy w programie produkcji tuczników bez użycia antybiotyków i okazuje się, że po podwyższeniu dobrostanu i przy porządnym zarządzaniu stadem nie jest to problemem – przyznaje Mikołaj Saraszek z Wielkopolski.
17.02.2024., 11:00h

W wielkopolskich Tatarach na 80 ha gospodarują Mikołaj Saraszek wraz z ojcem Henrykiem. Wspólnie zajmują się produkcją świń ze stada 240 loch DanBred, w rytmie 3-tygodniowym. Obecnie mają do dyspozycji ok. 500 miejsc tuczowych. Pozostałe prosięta sprzedają lokalnym odbiorcom, głównie członkom Agro Integracji.

Pozostało 92% tekstu
Ten artykuł jest dostępny w Strefie Premium.
Czytaj i oglądaj bez ograniczeń! Zyskaj dostęp do Strefy Premium już za 19,90 zł za pierwszy miesiąc. Dla prenumeratorów dostęp gratis po zalogowaniu
Prenumeratorzy top agrar Polska mogą korzystać ze Strefy Premium za darmo! Kliknij, by dowiedzieć się, jak się zarejestrować.
Anna Kurek
Autor Artykułu:Anna Kurek

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. listopad 2024 23:30