StoryEditor

Produkcja tuczników bez użycia antybiotyków. Jakim sposobem?

– Jesteśmy w programie produkcji tuczników bez użycia antybiotyków i okazuje się, że po podwyższeniu dobrostanu i przy porządnym zarządzaniu stadem nie jest to problemem – przyznaje Mikołaj Saraszek z Wielkopolski.
17.02.2024., 11:00h

W wielkopolskich Tatarach na 80 ha gospodarują Mikołaj Saraszek wraz z ojcem Henrykiem. Wspólnie zajmują się produkcją świń ze stada 240 loch DanBred, w rytmie 3-tygodniowym. Obecnie mają do dyspozycji ok. 500 miejsc tuczowych. Pozostałe prosięta sprzedają lokalnym odbiorcom, głównie członkom Agro Integracji.

Pozostało 92% tekstu
Ten artykuł jest dostępny tylko dla Prenumeratorów
Zyskaj dostęp do wszystkich treści Premium i e-wydań z Prenumeratą Cyfrową lub Drukowaną. Wybierz pakiet dla siebie i korzystaj tak, jak lubisz.
Masz Prenumeratę top agrar Polska, ale nie wiesz, jak dodać numer klienta na portalu?Kliknij tu, przygotowaliśmy dla Ciebie instrukcję rejestracji.
Anna Kurek
Autor Artykułu:Anna Kurek

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
26. grudzień 2024 02:33