Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza na seminarium regionalne poświęcone dochodzeniu do biznesu poprzez odpowiednią promocję swoich produktów. "Masze kulinarne dziedzictwo - promocja produktów regionalnych" to tytuł seminarium, które odbędzie się 8.11.2016 w sali konferencyjnej PODR w Słupsku przy ul. Poniatowskiego 4a.
Dzisiejsze gospodarstwa agroturystyczne często oferują usługi, których na przykład nie ma w okolicy - specjały z dziczyzny, warsztaty rękodzieła albo zakup jajek prosto od zielononóżki. Agroturystyka to już nie tylko wypoczynek na wsi, ale wiele aspektów, które przyjeżdżającym na wieś kojarzą się z ciszą, spokojem i dobrym jedzeniem. Dlatego jeden z paneli seminarium poświęcony będzie właśnie znaczeniu produktu tradycyjnego w agroturystyce.
Poza tym, dyskusja o jakości żywności, znaczeniu odżywiania dla naszego zdrowia czy dobroczynnych właściwościach miodu.
ec