
Akademia Płynnego Żywienia w Toruniu
Po raz dziesiąty 12.09.2022 odbyła się w Toruniu Akademia Płynnego Żywienia zorganizowana przez firmy De Heus i Duynie Feed.
W czasie wydarzenia hodowcy i specjaliści rozmawiali m.in. o opłacalności płynnego żywienia, inwestycjach i wpływowi na środowisko, jakie płynne żywienie niesie ze sobą, a także o dochodowości hodowli przy wysokiej cenie pasz. Omówiono również kwestie związane z surowcami wykorzystywanymi w płynnym żywieniu.
W prezentacji Okiem hodowcy „Od pola do stołu”, rolnicy podzielili się swoim doświadczeniem z prowadzenia Gospodarstwa Rolnego Marii Janety, złożonego z gospodarstwa, ferm, zakładów rzeźniczo-wędliniarskich i sieci sklepów.
Zainteresowanie płynnym żywieniem wzrasta
Wysokie koszty produkcji skłaniają rolników do szukania oszczędności, dlatego w ostatnich latach zainteresowanie płynnym żywieniem znacznie wzrosło. Jak informuje De Heus, obsługuje obecnie około 60% gospodarstw z instalacją płynnego żywienia w Polsce.
mat. pras.