StoryEditor

Ekologiczna uprawa w Folwarku Wąsowo

14.01.2021., 19:01h
– Na początku uprawialiśmy bardzo wiele gatunków warzyw, ale wysokie koszty siły roboczej, zwłaszcza ręcznego odchwaszczania zredukowały nasze apetyty na tak wielką różnorodność – tłumaczy Maria Hirowska – opiekun upraw i produktów w wąsowskim gospodarstwie. Teraz uprawia się tu przede wszystkim surowiec do miejscowej przetwórni: ziemniaki, buraki ćwikłowe, ogórki, koper, chrzan i czosnek. – Efektywnej uprawy ekologicznej uczymy się stale – zapewnia Maria Hirowska. - Nasze uprawy i przetwórnia są certyfikowane przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji w Pile - dodaje.
Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. listopad 2024 19:45