Nic w tym dziwnego, bo dobre odmiany, dobrzy gospodarze i poletka pod opieką najlepszych fachowców począwszy od nawożenia do ochrony. Henryk (ojciec) i Robert Piotrowscy gospodarują wspólnie na 160 ha, z których ponad połowę zajmują warzywa: cebula – 30 ha, tyle samo marchwi oraz po 10 ha pasternaku, pora i buraka ćwikłowego. Na potrzeby spotkania firmy Bejo gospodarze przeznaczyli 15 ha.
StoryEditor
Wyspa jakości warzyw gruntowych
Podczas gdy na wielu plantacjach w tym sezonie jakość warzyw, a szczególnie cebuli pozostawia wiele do życzenia, tu w Wojnowicach w gospodarstwie rodziny Piotrowskich odmiany firmy Bejo zadziwiają jakością.
Nic w tym dziwnego, bo dobre odmiany, dobrzy gospodarze i poletka pod opieką najlepszych fachowców począwszy od nawożenia do ochrony. Henryk (ojciec) i Robert Piotrowscy gospodarują wspólnie na 160 ha, z których ponad połowę zajmują warzywa: cebula – 30 ha, tyle samo marchwi oraz po 10 ha pasternaku, pora i buraka ćwikłowego. Na potrzeby spotkania firmy Bejo gospodarze przeznaczyli 15 ha.
Nic w tym dziwnego, bo dobre odmiany, dobrzy gospodarze i poletka pod opieką najlepszych fachowców począwszy od nawożenia do ochrony. Henryk (ojciec) i Robert Piotrowscy gospodarują wspólnie na 160 ha, z których ponad połowę zajmują warzywa: cebula – 30 ha, tyle samo marchwi oraz po 10 ha pasternaku, pora i buraka ćwikłowego. Na potrzeby spotkania firmy Bejo gospodarze przeznaczyli 15 ha.