Udało się! Możemy zorganizować naszą konferencję w formule, do której przyzwyczailiśmy się w ostatnich latach i spotkać na żywo w gronie fachowców i ekspertów z branży. Po wielu miesiącach lockdownu wszyscy mamy ogromny apetyt na spotkania osobiste. Warto się wybrać do Poznania, bo nasze Forum gwarantuje dawkę solidnej wiedzy, daje możliwość konsultacji w kuluarach ze specjalistami i konwersacji z kolegami po fachu, a także pozwala na zapoznanie się z najnowszą ofertą firm – partnerów naszej konferencji.
Oczywiście, jeśli ktoś 25 czerwca nie może przyjechać do nas osobiście, zapraszamy do dołączenia do relacji na żywo, która również umożliwia aktywne uczestnictwo i zadawanie pytań prelegentom.
Nie czekaj! Zapisz się już dziś – liczba miejsc ograniczona!
To już trzecia edycja konferencji organizowanej przez redakcję top agrar Polska dedykowana hodowcom i producentom świń, lekarzom weterynarii oraz wszystkim przedstawicielom branży, związanych z produkcją żywca wieprzowego. W tym roku nasze spotkanie w gronie fachowców odbędzie się pod hasłem "Jak produkować bezpiecznie i stabilnie".
W tym roku, ze względu na sytuację związaną z pandemią koronawirusa odbędzie się ona w formule hybrydowej – na miejscu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz on-line.
Grono naszych prelegentów tworzą najlepsi specjaliści z kraju i zagranicy, którzy poruszą najbardziej aktualne zagadnienia związane z rynkiem, technologią produkcji, żywieniem oraz zdrowiem świń w trzech blokach tematycznych:
Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń
Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków
ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Bogdan Konopka, główny lekarz weterynarii
Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent
Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii.
Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku
– prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol
Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu
Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – dr Agnieszka Mańka, Zoetis Polska
Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR
DYSKUSJA RYNKOWA: Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata.
Udział w niej wezmą przedstawiciele producentów świń – członkowie Związku PolPig oraz grup producentów rolnych, branży mięsnej – reprezentanci Animex Foods oraz Good Valley oraz znawcy rynku, którzy naświetlą nam zmiany zachodzące w ostatnich miesiącach na europejskim i polskim rynku trzody chlewnej.
Nie czekaj! Zapisz się już dziś – liczba miejsc ograniczona!
StoryEditor
Spotkajmy się twarzą w twarz na Forum "Świnie"
To już za tydzień! 25 czerwca spotykamy się osobiście na III Forum Rolników i Agrobiznesu Świnie na MTP w Poznaniu. Po długim lockdownie wracamy do normalności i tradycyjnej formuły konferencji.