W obliczu zbliżającego się Zielonego Ładu i rosnącego zainteresowania konsumentów żywnością eko i bio warto wiedzieć na czym polega ekologiczne rolnictwo, w jaki sposób przejść konwersję z produkcji konwencjonalnej na ekologiczną i z jakimi kosztami oraz procedurami dla rolnika jest to związane.
Podczas naszego webinarium opowiedzą o tym eksperci. Prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z Zakładu Żywności Ekologicznej SGGW w Warszawie opowie o pozytywnym wpływie produkcji ekologicznej na środowisko naturalne i zdrowie człowieka. Dorota Metera z firmy „Bioekspert” wyjaśni cały proces, który rolnik musi przejść by rozpocząć produkcje ekologiczną w swoim gospodarstwie. Będzie więc sporo informacji o zgłoszeniu, konwersji, kontroli i certyfikacji. Z kolei prof. dr hab. Mariusz Maciejczak, dyrektor Instytutu Ekonomii na SGGW przedstawi korzyści i koszty inwestycji w rolnictwo ekologiczne.
Webinarium poprowadzi Bartłomiej Czekała, redaktor naczelny portalu topagrar.pl. Partnerem spotkania jest bank BNP Paribas.
Szczegółowe informacje i zapisy na www.eko.pwr.agro.pl
Zapraszamy serdecznie - udział bezpłatny!